
Sabina Ionescu
Digital Communications Professional
Publicat: 13 noiembrie 2013
§1 Cine ești?
Abstract: Am terminat Facultatea de Filosofie, am făcut social media și comunicare pentru companii cu profil IT, am avut primul start-up fail, am lucrat în Brandient aproape trei ani și de curând m-am mutat în Cluj.Am terminat Facultatea de Filosofie, modulul de Filosofie Analitică. Adică mai puțină metafizică și hermeneutică, cât logică și epistemologie. Ca să închei cu diplomele, am făcut și Comunicare la SNSPA, iar anul ăsta am absolvit cursul Diploma in Digital Media and Branding, la CIM.
Primul job a fost la Fujitsu Siemens Computers, unde am avut cea mai bună experiență pe care poți să o ai lucrând într-o corporație, alături de un șef care punea echipa mai presus de proceduri și targeturi. Acolo am devenit un semi-geek care știa totul despre servere în cluster și alte delicii IT.
A urmat un an de freelancing, în care am făcut copywriting pentru Ferrero și am prins gustul pentru social media.
La Wunderman, ca Social Media Specialist, m-am ocupat de strategia @Nokia pe Twitter. Datorită rezultatelor noastre, campanii dezvoltate integral de echipa din România au fost preluate în rețeaua globală Nokia.
Din 2011, am lucrat în echipa Anetei Bogdan, în cea mai performantă companie de branding și design, unde m-am ocupat de expresia digitală a brandurilor pe care Brandient le-a creat în perioada de aproape 3 ani cât am fost împreună.
Primul meu startup (când apare cartea?) s-a numit Intotweets, o platformă care interpreta vizual conținutul link-urilor din tweet-uri. Depindea complet de API-ul Twitter și, când compania a schimbat regulile pentru 3rd party developers, a trebuit să abandonăm proiectul.
De curând am venit în Cluj, unde îmi propun să cunosc mai multe despre mediul online de aici, să întâlnesc oameni noi și să lucrez remote. Și poate să și rămân.
§2 Ce hardware folosești?
Lucrez de pe ce apuc, ce contează e să am acces la net. Telefonul e cel mai important, și cum Apple (ca ecosistem) încă nu m-a convins, folosesc un Google Nexus 4. Singurul inconvenient pentru cineva ca mine, care ține la privacy, este că permite oricui din jur să vadă tot ce faci.Am un laptop HP EliteBook care încă funcționează bine. Problema e că spatele meu nu prea mai rezistă la transport, adica la cărat de ”hardware” (bine ales acest cuvânt).
Am un iPad pe care ma gândesc să i-l dau mamei mele. Nu prea îl mai folosesc de când mi-am luat Nexus-ul, care este cât o mini tabletă, e prea mare – știu, am mai zis.
La chei port un breloc de 2Gb. Și mai am un HDD de 500Gb, în care îmi stochez trecutul.
Visez să-mi iau un iPod subacvatic la care să ascult muzică în timp ce fac bazine.
§3 Software?
Software-ul meu preferat este internetul. Îl accesez cel mai des de pe Chrome și nu folosesc antivirus.Pentru mine WhatsApp aproape că a înlocuit Facebook. Spun asta pentru că am câteva grupuri de prieteni cu care vorbesc zilnic. La un moment dat, eram toți live, fiecare din orașul lui: București – Viena – Zurich – Munteni - Toronto - Bandung (Indonezia).
Lucrez cel mai bine cu muzică, pe care o ascult fie din playlisturile mele YouTube, fie cu Foobar, un player minimalist obscur. Și îmi plac radiourile online.
Sunt foarte fericită că tehnologia a dus la crearea lui Shazam. Și a Google Maps. Aplicațiile care te fac fericit sunt gratis!
Singurul mail pe care îl primesc zilnic, și nu îl consider spam, vine de la TimeHop.
§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?
Cred că tehnologia schimbă fundamental modul în care se dezvoltă societatea. Și mă refer mai ales la copiii care vor trăi într-o lume cu repere cu totul diferite de ale noastre. Aș vrea să pot să țin pasul cu ei și să-i înțeleg. Mă sperie un viitor din care nu voi putea face parte.Setup-ul ideal cred că implică oameni alături de care să fac lucruri care să schimbe lumea, să o îmbogățească. Aș vrea să găsesc lucrul pentru care să muncesc, nu până ies la pensie, ci până nu mai pot.