# «

Vlad Georgescu

Vlad Georgescu


interaction designer / travel whore
Publicat: 28 februarie 2011

§1 Cine ești?

Sunt Vlad Georgescu. Lucrez ca UX designer și mă specializez în interaction design. Sunt full-time freelancer din iulie 2010 și sper să rămân așa o vreme. Lucrez la aplicații web și mobile cu clienți care apreciază designul bun și cărora le pasă de useri.

Sunt pasionat de călătorii, boardgames, Lego și restaurante care își respectă mâncarea.
Momentan locuiesc în Manchester, dar plănuiesc să mă tot plimb dintr-un loc în altul înainte de a mă stabili undeva.
Sunt dependent de espresso.

§2 Ce hardware folosești?

Momentan lucrez pe un MacBook Pro unibody 15" din 2008 pe care l-am "tunat" anul trecut cu un SSD, iar luna viitoare urmează să trec pe MacBook Air (1440x900 pe 13" FTW). Trag de pixeli cu un Magic Mouse cu care mă înțeleg destul de bine.

După ce am folosit un iPhone de primă generație mai bine de 2 ani, vara trecută am făcut saltul către iPhone 4. Când călătoresc încerc să-mi las Macul acasă și să iau doar iPadul cu mine, pe care-l țin într-un case de la Saddleback Leather.

Lăsând tehnologia la o parte, schițez pe un Moleskine pe care îl port cu mine aproape mereu, iar când lucrez acasă îmi acopăr pereții cu Magic Whiteboard pe care desenez wireframeuri și alte minuni d-astea.

§3 Software?

Mă dau pe OS X (Snow Leopard până iese Lion, pe care îl aștept cu nerăbdare). Browsez cu Safari (le-am încercat pe toate, nu-mi place niciunul). Am renunțat la interfața web a Gmailului în favoarea lui Sparrow, de care sunt destul de mulțumit. Citesc bloguri prin Reeder, atât pe Mac cât și pe iDeviceuri. Pentru backup folosesc Arq + Amazon S3 (care își face treaba singur) și Time Machine (când îmi aduc aminte să conectez hardul extern, un WD MyBook de 500GB). Trimit fișiere cu Cloud app. Ascult muzică cu Spotify.

Desenez în Photoshop CS5(da, știu, dar momentan n-am timp să mă acomodez cu Fireworks). Îmi organizez fonturile cu Fontcase, taskurile cu Things, notițele cu SimpleNote. Comunic cu clienții prin email, Basecamp și Skype, în ordinea asta. Scriu ocazionalul cod html sau css în Coda. Testez interfețele mobile cu LiveView.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Setupul ideal este oferit de oamenii de la care ai ce învăța. De când am făcut switchul către freelancing simt lipsa discuțiilor cu colegii de birou destul de mult. Când ești solo ești oarecum nevoit să te rezumi la twitter, facebook, skype și alte minuni din lumea digitală, însă nu se compară cu interacțiunile din lumea reală. Îmi doresc ca în viitorul apropiat să adun o mână de oameni talentați cu care să lucrez la proiecte interesante într-un mic studio de design.

Ah, și vreau un scaun Herman Miller.