# «

Ştefan Szakal

Ştefan Szakal


CEO LA X3
Publicat: 18 decembrie 2011

§1 Cine ești?

Sunt CEO la X3. Asta e ce fac în marea majoritate a timpului. Apoi mai sunt implicat și la Status Pimp, Ctrl-D și încă câteva proiecte. Încerc să îmi împart timpul între toate. Am însă noroc că lucrez cu o echipă extraordinară. Mai am timp şi pentru pasiunea mea iniţială, designul.

§2 Ce hardware folosești?

Laptop: Macbook Pro 15" i7. Desktop: un PC Dell i5 cu un HD Cinema Display de 23", care merge foarte bine cu Windows 7. Telefon: iPhone 4.

Alte gadget-uri: iPad (ăla mai vechi), Boxee Box cu 2 hard-uri externe. Mergând într-o altă direcţie, de 10 ani umplu diferite caiete cu idei, schiţe, notiţe. Acum am un notebook Miquelrius şi un Z4 Needle Point Black 0.5mm (cu vreo 10 rezerve).

§3 Software?

La mine e destul de simplu: laptop-ul îl folosesc pentru comunicare şi chestii adiacente, iar PC-ul pentru lucru mai serios pe câte un proiect. Astfel, pe laptop folosesc Postbox (mail), iCal, iWork, MS Office, iTunes (pentru soundtrack), IM-uri cât cuprinde, sincronizare tot pe Google Calendar, Contacts, etc.

Îmi caut demult o aplicaţie care să îmi convină de taskuri, dar încă n-am găsit, aşa că am rămas la post-it-uri şi taskuri basic în Postbox.

Pe partea de PC, folosesc mult în ultimul timp Axure pentru wireframing, Visio 2010 pentru diagrame şi Photoshop pentru plăcere. Cam aceleaşi chestii le am şi pe PC (mă rog, mai mult sau mai puţin), dar cum totul e în sync pe Google, sunt ok. Şi bineînţeles Chrome pentru browsing, împreună cu feedly ca reader RSS.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Mi-aş dori o sincronizare mult mai bună între diferitele soft-uri cu care lucrez, indiferent că e Mac sau PC. Şi dacă îmi rezolv problema de aplicaţie de task-uri, voi avea un setup ideal.

Cât despre viitor, aştept cu nerăbdare interfeţele holografice şi un internet fără browser. Vedem ce iese ;).