# «

Simona Lazarovici

Simona Lazarovici


Web designer
Publicat: 22 august 2012

§1 Cine ești?

Sunt Simona și sunt din Iași. Acolo m-am născut, am crescut și am studiat, însă imediat după, m-am mutat în Olanda. Inițial am locuit în Nijmegen, apoi m-am mutat în Rotterdam unde locuiesc de 3 ani, iar acum mă bate gândul să mă mut în Amsterdam.

Lucrez ca web designer la Booking.com, o companie plină de oameni pasionați de muncă lor, veniți din diferite colțuri ale lumii, și sunt pasionată de UI și UX

În timpul liber merg des la cinema sau mă joc pe PS3 cu cele două pisici siberiene lângă mine. Când nu fac asta, probabil călătoresc din oraș în oraș prin Europa, city trips e tipul de vacanță preferat de mine și prietenul meu.

§2 Ce hardware folosești?

Momentan am un MacBook Pro, însă în curând (când va fi lansat ultimul model), îmi voi lua un iMac de 27". Am ajuns la concluzia că prefer un desktop pt lucrat, iar browsing și citit fac pe iPad și iPhone 4S.

Adevăratul meu aliat e iPhone-ul. Când îl uit acasă (s-a întâmplat!), simt că- mi lipsește o mână: nu știam cât e ceasul (deși port mereu ceas la mână), deodată simțeam nevoia să îmi verific emailul, twitter și facebook, să fac poze multe, să verific programul la metrou sau să mă uit dacă va ploua în următoarele ore sau nu (în Olanda trebuie să faci asta).

Și pt că fac naveta zilnic între Rotterdam și Amsterdam, îmi petrec cele 40min pe tren citind de pe Kindle Keyboard.

Îmi plac gadgeturile, recunosc, d-aia mi-am luat și aspirator robot (de la Roomba) care mi-a făcut viața muuuuult mai ușoară! Ne bâțâim pe speakere Sonos când dăm petreceri care pot fi controlate de pe iphone prin WiFi, deci îmi pot schimbă muzica de oriunde într-o rază de 100m.

Nu în ultimul rând, îmi controlez TVul cu ajutorul telecomenzii Logitech Harmony One+ care nu controlează doar mai multe electronice, ci controlează activitățile. Schimbul asta de perspectivă mi-a plăcut nespus de mult, având în vedere că trebuia să folosesc 2 telecomenzi pt uitat la TV, apoi a treia pt văzut un film pe media center, iar acum am una singură care-mi controlează TVul, mediaboxul de la UPC, media center (de la Western Digital) și PS3ul. De vis!

§3 Software?

Folosesc Fireworks, Coda, Terminal (pt git ca version control), Adium și Spotify zi de zi, iar ca browser folosesc Chrome și Safari în mod current.

Când testez folosesc VMWare Fusion ca să îmi încarc mașinile virtuale și să mă stresez cu Internet Explorer.

Pe telefon folosesc: Weather și BuienRadar (importante într-o țară extrem de ploioasă), Mail, Spotify. Pt prelucrare de imagini pe mobil, folosesc PS Express, PEStudio și Camera+ și ulterior Instagram, Path, Facebook și Twitter, Foursquare și GetGlue (da, sunt foarte socială), multe aplicații pt mijloace de transport în comun în Olanda și joc în continuu Carcasonne.

Ca workflow: pun mână pe creion sau marker și mă pun pe schițat pe hârtie, așa, old-school. După mă pun pe făcut mockup în Fireworks. Când e gata și- s mulțumită și eu și cei din echipă, mă pun pe scris HTML, CSS, jQuery în Coda și testez mereu în Chrome și Safari (ultimul va fi IE).

Ce știu sigur că mă ajută e un cappuccino cu caramel și dacă lucrez de acasă, o pisică torcaitoare în brațe :P

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Cred că setupul meu ideal ar fi iMacul de 27", un trackpad și un cappuccino cu caramel lângă. Îmi doresc întregul sistem Sonos, împrăștiat prin casă, în mod special un Sonos Sub. Și atât.