# «

Ovidiu Sîrb

Ovidiu Sîrb


Blogger de vest
Publicat: 7 noiembrie 2013

§1 Cine ești?

Sunt Ovi, lucrez în IT, bloghez din martie 2005, pe sirb.net din 2007. Diploma spune că-s specialist în comunicare, însă pe plan profesional activez în IT de când mă ştiu. Uneori cânt mai frumos decât vorbesc. Iubesc gadget-urile de orice fel - dacă se bagă-n priză îmi place, poate să fie şi termoplonjon.

Primul "site" l-am avut la 14 ani, pe go.ro, oferea meteo şi linkuri către site-uri cu mp3-uri, era verde, făcut în Dreamweaver şi avea un gif animat cu un om care-şi dădea cu capul de masă. Trei ani mai târziu mi-am început lungul dans cu front-end development-ul şi călcatul pe picioare cu design-ul, până când m-am pierdut prin multinaţionale.

Am cochetat cu blogging-ul nişat pe gadget-uri Android, am cochetat puţin cu afaceri proprii, cu diferite rate de succes. Cu blogul actual şi personal am avut niscai mulţumuri, pe care nu le-am mai actualizat de o vreme.

§2 Ce hardware folosești?

Un PC deja învechit (are, săracul, vreo 2 ani), un Samsung Galaxy SII, un BlackBerry obosit, o tabletă chinezească, un Kindle 3G şi laptop-ul meu de încredere, un DELL E6410 căruia i-am mai uns rotiţele cu nişte RAMi şi un SSD, ca să zboare. Aştept PS4.

§3 Software?

Windows 8.1, Chrome, Photoshop şi Steam. Cred sincer că, dacă nu aş fi atât de ataşat de jocurile de pe Steam, aş putea lejer să renunţ la tot şi să-mi iau un Chromebook fără să-mi lipsească nimic. Foarte rar mă găsesc afară din browser, iar nimic din ce fac în afara lui nu e de neînlocuit. În afară de Steam.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Prima achiziţie importantă va fi o consolă, cel mai probabil PS4, pentru că devin din ce în ce mai comod cu hardware-ul meu şi nu-mi mai prea arde de înlocuit componente prin desktop. Apoi un Nexus 5 care să-mi înlocuiască Samsungul care, deşi de încredere, dă semne de oboseală.