# «

Orlando Nicoară

Orlando Nicoară


general Manager Apropo Media, antreprenor in online-ul din .ro
Publicat: 21 mai 2010

§1 Cine ești?

Fac online de dimineață până seara, inclusiv în weekend. Dorm în medie 5-6 ore, mă trezesc la 6 și termin la 22-23 seara, sper să ies la "pensie" până împlinesc 40 de ani.

Am început să lucrez în '98, am început să mă interesez de internet prin '96, când eram student. Până în 2001 am lucrat pt un dot com din San Francisco, după bubble 1.0 m-am mutat la Netbridge (sep 2001), din iulie 2006 sunt la Apropo Media.

§2 Ce hardware folosești?

PC-uri, acasă am un Intel core 2, la birou o configurație mai slabă. Nu suport laptopurile (nu mi-au plăcut niciodată) însă apreciez un 10" sau 11" când plec în deplasări. Momentan am un Toshiba de 11", aș vrea ceva mai mic, poate chiar un iPad după ce apare v2.

Am Xbox și PS3, mă joc de două ori pe an la ele, folosesc însă destul de des blu ray-ul de la PS3.

La telefoanele mobile am rămas pe Nokia, un E52 și un E71. De 12 ani folosesc doar Nokia, mi-am propus să testez un smartphone cu Android soon.

§3 Software?

Chrome ca browser (am fost mulți ani user de Netscape), reader, gmail, twitter, facebook, office-ul de la Microsoft (excel si power point).

Folosesc Rhapsody pentru ascultat muzică (plătesc de câțiva ani abonament lunar), iTunes pentru ipod (cand plec in vacanță), yahoo messenger, muvix.ro pentru filme online (poate părea curios dar până să apară muvix nu am văzut mai mult de 10 filme pe PC - și asta pe la finele anilor 90), îl scot din laptop direct în tv prin HDMI

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Aș vrea niște ochelari de vedere pe care să pot browsa sau să-mi citesc mailurile, aș fi foarte fericit cu așa ceva, sper ăa apuc ziua când voi sta în pat și doar clipind îmi voi citi mailul :).

Serios acum, mă intereseaza mult zona de VOD, un serviciu gen vudu.com, să pot alege dintr-o arhivă de câteva mii de titluri, să pot viziona filme HD oricând doresc.