# «

Noper

Noper


Master Illustrator, Apprentice Animator
Publicat: 21 noiembrie 2011

§1 Cine ești?

Sunt un om norocos. Fac ceea ce-mi place, când și pentru cine îmi place... fac ilustrație și animație sub Noper de 6 ani. Sunt un om fericit.

§2 Ce hardware folosești?

Cu timpul mi-am dat seama exact care sunt nevoile mele în materie de tehnologie.. device-uri ușor de folosit, stabile, rapide, care arată mișto și care nu-mi dau bătăi de cap atunci când am joburi urgente de făcut. Din 11 ani de experiență, primii trei i-am petrecut pe PC, ultimii 8 pe Mac și recunosc, aici mă simt cel mai bine.

So... pentru lucru am două set-up-uri, unul fix pt când sunt acasă și unul mobil pt exterior, amândouă implică tableta Wacom Intuos4 care e nelipsită, pt meseria mea.

Desktopul e format din un iMac de 27-inch (i5 la 2.8Ghz / 8G RAM), mouse Microsoft (urăsc mouse-ii de la Apple), vreo 4 HDD externe, toate Wester Digital, și nu în ultimul rând, o Lava Lamp cu ceară roșie și lichid mov, care stă aprinsă non-stop cât lucrez:).

Set-up-ul mobil e compus dintr-un laptop de 15-inch MacBookPro (i7 la 2Ghz / 8G RAM) plus un HDD mobil Freecom rezistent la șocuri.

For fun.. cărți science fiction și tone de comics, plus my guilty pleasure: o consolă Playstation3.

§3 Software?

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

În mare, mă simt confortabil cu ce am în mom de față.
Dar.. dacă e să vorbim de un set-up ideal, pt desktop mi-ar fi de folos un Wacom Cintiq24HD conectat la un MacPro 12-core. ar fi genial:)

Apropo de viitor.. încerc să nu mă gândesc prea mult la el. Planurile mi le fac cel mult pe termen mediu, îmi place să lucrez la prezent mai mult, să mă concentrez pe ce am acum decât pe ce e posibil să am la un mom dat. Bunicul meu avea o vorbă: "Ia-o ca orbetele, pas cu pas... că e mai distractiv":))