# «

Matilda Tanascov

Matilda Tanascov


Marketing geek / Die-hard foodie / Google Reader addict
Publicat: 1 martie 2011

§1 Cine ești?

Sunt o tipă născută în Galaţi, crescută în Iași și venită la studii în București. Acum fac campanii de marketing pentru companii de IT.

Văd zilnic proiecte noi, oameni noi și idei noi. și îmi place la nebunie să le ajut să crească. Am început prin a face research de bază și a-i ajuta pe alţii să contureze și să implementeze strategii pentru diverși clienţi. După 3 ani la NNC Services, eu sunt cea care se ocupă de analiză și strategie pentru noile proiecte. Iar mai nou mă pregătesc să trec la faza de "troubleshooting": adică să-mi dau seama ce nu merge în campaniile (colegilor) și să ofer soluții.

Am încercat event planning, social media, copywriting, website audits, mi-am băgat nasul și în SEO. De fapt am făcut cam orice ține de partea de marketing. Însă oricât de mult mi-ar plăcea să pierd timpul în social media, trebuie să recunosc că pentru domeniul IT B2B, nu valorează mare lucru.

Și ca să fie totul clar, Google is God, iar Google Reader ține loc de țigări. Nu am decât 3 bloguri din ro în reader (dintre care unul e al meu). Da, sunt unul dintre cei 2 mândri abonați ai blogului. În rest îmi bag nasul în reviste de design, marketing, advertising și IT. Trec zilnic prin vreo 200 - 400 de articole, iar în weekend recuperez cu vreo 2000 pe zi. Toată nebunia asta mi-a adus acum un an o conversație cu Michael Arrington de la Techcrunch... Ok, și-un Nexus One!

Tot la adicții trecem și ciocolata și dulciurile în general. Iar weekendurile sunt rezervate pentru cooking & baking ! Uneori mai scriu review-uri la telefoane și mă agăț de gadgeturile celor din jur. Critic tot ce prind, pentru că îmi place să gasesc punctele în care lumea poate evolua cel mai mult. Din noiembrie 2010 am inceput colaborarea cu Spotted by Locals. Ei promovează multe dintre capitalele din U.E., prezentand viziunea localnicilor despre oraș. Iar din ianuarie 2011 a fost lansat și blogul dedicat Bucureștiului.

§2 Ce hardware folosești?

Păi, am un MSI X340 la muncă. Atributul lui principal: este shinny. De vreme ce nu fac development sau design nu am nevoie de mare lucru la domeniul laptop/ PC. Am încercat să-mi instalez Ubuntu pe Toshiba-ul de acasă. Și am reușit. Eram ok cu ideea că n-o să am Winamp sau altele. Însă după ce am văzut că nu-mi mergeau nici serviciile web-based, am renunțat.

Mai nou, mă pot lăuda cu un Desire HD, cu un ecran nesimțit de 4.3 inch. Asta îmi place cel mai mult la el. Ințentionez să-l rootez cu prima ocazie și să-i pun ceva drăguț de pe Cyanogen mod. Nu de alta, dar până îi vine lui update la Android 2.3 OTA, îmi ies peri albi. De asemenea, urăsc Sense U.I.-ul sau orice intervenție a producatorilor în sistemul de operare. Toate sunt buggy, îți încetinesc telefonul, îl fac să freeze-uiască, sunt groaznice.

Mă mai joc cu un Nikon D60, proaspat furat de la un prieten. Nu mi-au reusit niște poze prea artistice până acum, dar eu insist!

§3 Software?

Windows 7 ca și sistem de operare la PC, Android 2.2 pe telefon. Cand pornesc laptopul mi se deschid automat Skype-ul, YM-ul, BitTorrent, DropBox. Pentru browser am Chrome-ul. Doar v-am zis: Google e God. Iar când îl pornesc mi se deschid automat Gmailul personal, Google Apps pentru mailul de muncă, Google ReaderFacebook și HootSuite. Uneori mai intru și în Basecamp și WordPress sau MODx, în funcție de clienții pentru care trebuie să lucrez în ziua respectivă. A, și WiseStamp pentru semnătură. Abia aștept să implementeze funcția de atribuire semnătura pentru cont email. Momentan trebuie să o setez de fiecare dată când schimb laptopul.

Pentru editare documente folosesc Wordul, Excelul și uneori echivalentele din Google docs. Muzica o am în Last.fm și Grooveshark. Mai mult cel din urma, în ultimele luni. La filme mă uit cu VLC playerul, iar la seriale, prin watch-series.com. Iar în Picasa urc pozele pe care trebuie să le share-uiesc.

Pe telefon țin Advanced Task Killer (pentru ca urasc Sense-Ul), QuickOffice, RememberTheMilk (pentru ca m-am ramolit și uit chestii), aplicațiile default de Twitter și Facebook și diverse jocuri. De exemplu acum sunt lipită de RoboDefense și mă oftic că nu pot cumpăra versiunea full. Motiv pentru care am luat versiunea full hack-uită. Ne adaptăm!

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Eu sunt destul de fericită cu set-up-ul actual. Momentan am tot ce am nevoie.

Dacă mă gândesc în schimb la ce vreau, mai pot adăuga un HDTV, ca să mă uit la toate nesimţirile de documentare HD, pe care acum le văd pe laptop. Aştept să apară şi la noi un Android dual core să văd cum se comportă. Încă nu ştiu dacă vreau să investesc în aşa ceva. Sunt curioasă să văd și LG-ul 3D, chiar dacă utilitatea lui mi se pare undeva de la 0 în jos.

Şi dacă mă gândesc la set-up în general: trebuie să-mi renovez şi mobilez apartamentul. Deci în viitorul apropiat voi investi în gresie şi faianţă. Şi var. Şi pat. Şi scaune. Şi aragaz... fuuuu! Abia aştept!