# «

Marius Ursache

Marius Ursache


Chief Creative Officer / co-fondator Grapefruit
Publicat: 29 noiembrie 2010

§1 Cine ești?

Trebuia să fiu medic (chirurg plastic, mai precis), însă sistemul din România a avut grijă să mă dezamăgească, încât să mă mulțumesc cu o diplomă. Fac design de 15 ani, de 11 ani la Grapefruit, fondat împreună cu Laur și Ștefan în 1999. Still alive & kicking.

§2 Ce hardware folosești?

Lucrez pe un MacBook Pro 17 i7, 8Gb RAM, 512 Gb solid-state conectat la un Magic Mouse și la un Apple Cinema Display 30' (asta când îl folosesc la birou), după ce 14 ani m-am jucat cu PC-uri cu Windows (de la 95 și NT4 la ultima versiune, 7). Prin buzunare o să-mi găsești încă un iphone 3G, un Moleskine Sketchbook și câteva Lamy-uri (Joy, Safari și favoritul meu, Scribble).

Acasă citesc pe un Kindle 3 și beau cafeaua făcută de un LaPavoni Professional. Iar în călătorii fac poze cu un Canon 450D și las celelalte gadgeturi acasă.

Cel mai grav însă e că sunt un bag-addict și îmi car gadgeturile într-o geantă Incase Large Messenger, sau în Crumpler (boală grea, vreo 5 genți), sau într-o Saddleback Briefcase.

§3 Software?

Petrec din ce în ce mai puțin timp în Photoshop/Illustrator/InDesign și din ce în ce mai mult în Powerpoint/Word/Excel, din motive simplu de intelesa clientii și prezentările pentru ei. În ultimul timp reușesc să mă joc cu Axure RP pentru prototipuri și site-uri pe mobil.

N-am reușit încă să mă decid între Firefox și Chrome - primul e prea greoi, al doilea n-are o integrare foarte bună cu addonurile.

În ceea ce privește comunicarea, am renunțat de trei ani la instant messengers și Outlook și folosesc doar Gmail și rar Gtalk. Încerc să fiu organizat cu Basecamp și Remember the Milk căruia îi dictez task-urile prin Reqall (pe telefon) și mă țin la curent cu un setup făcut din Google Reader, Instapaper (inclusiv iphone app) și Evernote. Plus Dropbox pentru fișierele de care am nevoie peste tot.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Am deja setup-ul ideal, am nevoie doar de mai multă mobilitate, timp și energie și să-mi pot pune ideile în practică.