# «

Cristian Vasile

Cristian Vasile


curator feeder.ro
Publicat: 4 martie 2010

§1 Cine ești?

Mă numesc Cristian Vasile dar lumea mă știe de Igu.
Sunt implicat în tot felul de proiecte de internet, publicitate, creație etc. Cele mai cunoscute realizări ale mele sunt Feeder.ro, LaTrecut.ro și ShortsUp.

Despre Feeder cineva spunea că este “agenţia de ştiri a naţiunii alternative”. Un site ce publică, de peste 6 ani, ştiri şi articole din zona urbană, evenimente alternative, sporturi extreme, muzică electronică, publicitate, design, tehnologie şi internet.

LaTrecut este un site ce adună “amintiri naive din perioada roșie”. Un proiect colectiv la care au participat sute de oameni cu povesti și imagini din copilăria lor în comunism. Azi a implinit 4 ani.

ShortsUp reprezintă o serie lunară de evenimente organizate în jurul proiecției de scurtmetraje. Evenimentele sunt organizate împreună cu Asociația Oricum.

Având background în advertising, lucrez în paralel și ca artdirector freelancer realizând în primul rând identități vizuale și site-uri.

Am terminat și o școală de fotografie așa că sunt implicat și în această direcție. Fac de peste un an fotografie panoramică sferică și diverse deformări de imagini, cateva exemple se pot găsi pe Panoramigu.ro

Mai colaborez și cu ToySet, un mic studio de animație 3D.

În rest profit căt pot de mult de timpul liber și fug călare pe motor cât mai departe de calculator și betoane.

§2 Ce hardware folosești?

PC.
După vreo 4 ani de laptop am revenit la desktop.
Intel Core 2 Duo la 3GHz, 4GB RAM, 2.5TB HDD, mouse Logitech G5 (zilele urmatoare il schimb cu un G9), boxe Altec Lansing ATP5 4.1 (le am de vreo 8-9 ani), monitor Acer 24” etc

Mai am și o râșniță de laptop Dell.

Am mai avut un Eee Pc dar mi-a fost furat.

Foarte de încredere este și Nokia N95 8GB pe care-l port după mine de mai bine de 2 ani. Încă nu am gasit un telefon care să mă facă să mă despart de el. Mi-am luat totuși un al doilea telefon f f ieftin pe care-l iau ocazional cu mine ca backup.

Garmin Zumo 550 este device-ul meu preferat când vine vorba să ies din oraș. Cel mai bun GPS gândit special pentru motor.

Mă mai joc cu un bătrân Canon EOS 350D cu diverse obiective și accesorii mai scumpe cu mult decât el și o sapunieră Canon PowerShot A2000 IS.

Dacă-mi pică netul am ca backup un modem de la Vodafone.

§3 Software?

Windows 7.

Cred că cel mai folosit “soft” e Firefox, urmat de Thunderbird care-mi administrează o gramadă de conturi de mail. În general conturile de mail de pe domeniile proprii le citesc prin 2-3 conturi de Gmail pentru că au spațiu de 7GB și filtru de spam f bun. Câteodată prea bun.

Photoshop-ul este tot timpul deschis.

La fel și Winamp-ul. Varianta cea mai simplă.

VLC pentru filme, EditPlus petru editare texte simple, FileZilla pt. FTP, VirtualDub pt. editare filme simple, ACDSee pt. vizualizare foto, Avira pt. antivirus.

Când am nevoie de editare vectorială deschid bătrânul Freehand MX.

CSMenu readuce genul clasic de Start Menu în Windows 7.

Bookmarkurile le țin în Firefox și le sincronizez pe mai multe calculatoare și browsere cu Xmarks.

Nu mai folosesc de un an RSS-uri.
La fel pot spune și despre Yahoo și alte mess-uri.

Nu m-am împietenit cu Twitter iar pe Facebook intru de obicei pt a promova evenimentele ShortsUp. Folosesc zilnic produsele Google: Gmail, Docs, Blogger, YouTube, Maps, Chrome, Analytics etc
Wordpress este platforma preferată de blogging.

Pentru panorame folosesc PTGui

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

La partea de desktop sunt f ok cu ce am acum.

Ca laptop vreau un Sony Vaio puternic.

Nu m-ar deranja să car dupa mine un Canon EOS 5D MarkII.

Mai vreau o cameră video mică și rezistentă să o iau cu mine pe coclauri și un ContourHD sau ceva similar pt pus pe cască.

Și, de ce nu, un Sonim, un Pentax Optio W90 și un Luminox 3901.