# «

Horace Dediu

Horace Dediu


scriitor, analist, podcaster
Publicat: 20 iulie 2011

§1 Cine ești?

Sunt Horace Dediu. Autorul unui blog numit Asymco și a unui podcast, The Critical Path. Scriu despre strategie de business, industria calculatoarelor și a telefoanelor mobile și teoria inovației bazată pe data modelling și pattern recognition. Scopul meu e atât să educ cât și să învăț căt mai mult posibil. În timpul liber construiesc machete injectate (injection molding kits).

§2 Ce hardware folosești?

Mașina mea principală e un iMac i7 de 27” (sfârșitul lui 2009) cu un monitor extern Cinema display de 30” care generează vreo 4 milioane pixeli.

Câteodată folosesc Air Display cu care îmi pot atașa vechiul iMac de 20” drept al 3-lea monitor. Folosesc tastatura Apple (cu fir) pentru numeric pad dar țin la îndemână și o tastatură wireless pentru anumite situații. Am și un Magic Mouse și un Magic Trackpad.
Boxe Cambridge Soundworks și căști Sennheiser.

Pentru înregistrări am un microfon RODE Podcaster. Folosesc Time Capsule ca gateway și pentru back-up, dar am și niște hard-uri externe.

Am o imprimantă Apple LaserWriter 12/640 antică dar funcțională, de prin 1996. Când călătoresc folosesc un un MacBook Pro de 17” (sfârșitul lui 2006) și două iPhone-uri (3GS și 4) și un iPad 2 cu un Smart Cover portocaliu. Foloesc Vonage pentru apeluri de voce, câteodată cu un telefon cu fir Bang & Olufsen.

Conduc destul de rar, prefer Mercedesuri, modele de la începuturile anilor '90.
N-am cablu TV dar folosesc un Apple TV (original) conectat la un TV LCD Sony 40” care e deja vintage.

§3 Software?

Folosesc Numbers pentru majoritatea task-urilor de analiză și pentru grafice și din când în când Keynote și Pages pentru prezentări sau rapoarte. Folosesc rar Excel pentru tabele pivot.

Blogul meu rulează pe Wordpress. Mai folosesc BBEdit și Automator. Știu Xcode dar n-am mai folosit în ultima vreme.

Am deschise aproape permanent Twitter, iChat, Skype și iTunes. Workflow-ul meu se bazează foarte mult pe email-uri. Sunt în general satisfăcut de MobileMe.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Aș vrea un iMac nou ca să pot conecta monitoare suplimentare, în mod ieal 4 display-uri de 27”. Singura limitare e că trebuie să încapă pe masa de lucru (IKEA Jerker)

Aș vrea și un MacBook Pro mai nou pentru că îi ține bateria mai mult și are o tastatură mai bună. Mi-aș lua, dacă ar exista monitoare mai mari pentru Mac-uri. 17” nu e suficient pentru ce fac eu și aș vrea să pot cumpăra Mac-uri portabile cu monitoare mai mari de-atăt.

Aș vrea multe îmbunătățiri în Numbers.
Și un printer 3D pentru hobby-ul meu de machete deși cred că ar fi deja prea ușor și s-ar pierde toată distracția.

Traducere dupa The Setup