# «

Laurian Gridinoc

Laurian Gridinoc


troublemaker, co-fondator Grapefruit
Publicat: 15 aprilie 2010

§1 Cine ești?

Sunt  Laurian Gridinoc. În 1999, împreună cu Marius Ursache și Ștefan Liuțe am creat Grapefruit, unde pentru 7 ani ca Chief Developer am stresat și clienți și colegi cu Java, XSLT, Docbook și RDF. Apoi am plecat în domeniul universitar în UK, să fac cercetare pe Semantic Web la Knowledge Media Institute unde am fost implicat în OpenKnowledge și NeOn.

Momentan dezvolt o nouă infrastructură pentru prezența Open University pe iTunes U și sunt implicat în Steeple, un proiect condus de Oxford, Cambridge și Open University ce are ca scop documentarea soluțiilor de podcasting în universități.

Din iulie voi fi Creative Software Developer la Talis, dezvoltând aplicații pe platforma lor bazată pe tehnologii Semantic Web.

În timpul liber experimentez cu diverse jucării de la Mozilla Labs: Ubiquity, Jetpack și Prism sau testez diverse configurații pentru mash-up-uri de date și vizualizarea lor în NetKernel.

§2 Ce hardware folosești?

MacBook Pro 15″, unibody (februarie 2009), 2.93GHz, 4GB RAM. La institut am un Apple LED Cinema Display 24″ plus o tastatură Apple wireless și un Magic Mouse.

Ca lampă de masă (hardware esențial) am o Artemide Tolomeo acasa și Anglepoise Type75 la institut.

Telefon, am pur și simplu un telefon și nimic în plus, un Motofone F3 cu display e-ink. Am un iPod Touch pe care-l folosesc mai mult pentru video/podcast-uri și jocuri (în special Zen Bound). Muzică prefer să ascult de pe un BeoSound 2, care sună simțitor mai bine.

§3 Software?

Snow Leopard cu BumpTop desktop. Sunt pe Twitter constant cu Tweetie și încă mai citesc RSS doar pentru că Fever˚ le face utilizabile. Apple Mail pentru că se integrează perfect cu iCal și Mozilla Thunderbird 3 pentru arhive, dar experimetez și cu Mozilla Raindrop.
Ascult muzica cu Spotify și iTunes.
Scriu lucruri cu Ommwriter, țin notițe în Evernote, todo-uri în TeuxDeux, proiecte în Basecamp și cod în GitHub.
Scriu cod în TextMate și NetBeans.

Am în jur de 200 tab-uri deschise în Safari (cu SafariStand pentru sidebar cu tab thumbnails) în 60 de ferestre împrăștiate peste 16 spaces... pentru că am doar memorie vizuală, bookmark-urile (doar titluri, cu sau fără tag-uri) nu mă ajută sa regăsesc ceva ușor; folosesc bookmark-uri doar ca metodă de arhivare.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Doua iMac-​uri de 27″, fiecare putând funcționa ca al doilea monitor pentru celălalt, unul dintre ele fără access internet, din motive de focus.

De la viitor mi-aș dori un web descentralizat, p2p, o revoluție în domeniul inteligenței artificiale, implanturi de memorie, mind uploading și cam tot ce a prezis Ray Kurzweil.