# «

Eddie Vlăgea

Eddie Vlăgea


httpster @ Grapefruit, product @ Bravatar, product and tech @ DEToolbox
Publicat: 23 martie 2014

§1 Cine ești?

They ask me what I do and who I do it for
And how I come up with this shit up in the studio
- 2 Chainz
Cod, glume, idei și orice altceva la Grapefruit în timpul zilei, startup life în rest cu Bravatar și DE Toolbox

§2 Ce hardware folosești?

Sunt la al doilea MacBook Air și nu mă văd trecând vreodată pe altceva. 13 inch, mid-2012, maxed out #thatswhatshesaid. La birou îl conectez la un monitor Dell de 24", tastatura wireless Apple și Magic Mouse. Până recent am folosit Microsoft Natural Ergo 4000 care a devenit prea greu de curățat.

Când nu sunt mahmur sau obosit folosesc un standing desk improvizat

Ce e de auzit se aude prin Sennheiser HD 380 Pro conectate la un Fiio E7 când sunt acasă sau Apple EarPods în rest.

Îmi plac lucrurile vintage, de aceea folosesc un arhaic iPhone 4 pentru selfies și un bătrân iPad 3 care stă acasă, in dock, pe post de ceas sau ca player pentru iTunes Radio. Mai am un Nokia Lumia 520 de la serviciu dar nu vreau să vorbesc despre asta. Niciodată.

Încheietura mâinii stângi e ocupată de un Fitbit Force care îmi aduce aminte cât inactiv sunt în unele zile. Pe cealaltă încheietură o păstrez liberă pentru un iWatch ;)

Fac poze cu un Fuji X10 când vreau să fiu practic; pentru nevoile hipsterești am și un Canon AE-1 cu diverse obiective. Ambele au două degete de praf pe ele în mod constant deci nu prea sunt nici practic, nici hipster.

§3 Software?

Cod și text în Sublime Text 3 și IA Writer, iTerm2 cu oh-my-zsh pentru _necesități terminale_, fără Alfred, Dropbox și Fantastical n-aș reuși să fac nimic zi de zi. Google Chrome, command line și MasterCard pentru orice altceva.

Pe iOS folosesc cel mai des Rdio, Mailbox, Tweetbot, news:yc, Instapaper, Fitstar, PodWrangler, Wunderlist și Flappy Bird.

Cum dorm așa liniștit noaptea?! Fac backup constant la orice lucrez pe Dropbox, backup săptămânal pe HDD extern cu TimeMachine și pe CrashPlan.

Încerc să folosesc cât mai puțin software și hardware posibil, să trăiesc cât mai mult pe principiul "my other computer is the cloud", să pot să mă detașez rapid de orice și să o iau oricând de la 0 fără probleme.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

MacBook Air cu retina display ar fi draguț dar nu neaparat necesar. În rest am cam tot ce îmi trebuie, poate prea mult.