# «

Dragoș Novac

Dragoș Novac


antreprenor new media, tehnologii noi și comunicare online
Publicat: 28 Februarie 2010

§1 Cine ești?

ocup, printre altele, de management pentru un grup de siteuri cunoscute ca Metropotam Group, de dezvoltare produse pentru Krogos Software sau de consultanță pentru agenția Fourhooks.

§2 Ce hardware folosești?

Am de doi ani și jumătate un Mac Book Pro, Intel Core 2 Duo la 2.5 Ghz cu 4 giga de RAM. Sper să mă mai țină încă 2-3 ani, sunt foarte atașat de el.

Telefoanele le shimb destul de des, fie pentru că mă plictisesc, fie pentru că vreau mereu să încerc ceva nou, fie pentru că pur și simplu le pierd. Azi butonez un iphone 3 GS de 32 de giga.

Pentru filme la TV folosesc un TiVX cu un hard de 1 tera.

§3 Software?

De o bună perioadă de timp încerc să stau cât mai mult in the cloud.
Aplicații desktop am pentru RSS (NetNewsWire) sau pentru Twitter (Tweetie). Pentru multimedia default este VLC și mă mai joc cu Boxee, care promite. Altfel, totul in the cloud, la birou folosim tot ce ne oferă Google (gears, docs, gmail, calendar etc), ascult o gramadă de radiouri online, last.fm, hypem, Hulu, Ustream.

Pentru chat folosesc Adium direct Gtalk și YM și de curând, am început să dau bani pe Dropbox.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Cred că mă îndrept către setupul ideal în care totul se întâmplă in the cloud. Pe partea de multimedia probabil o să imi iau un Sonos și aștept o variantă mai bună pentru TiVX (care cu siguranță va veni)