# «

Bogdana Butnar

Bogdana Butnar


planner, online strategist şi blogger
Publicat: 3 august 2010

§1 Cine ești?

Fac strategie de marketing de şapte ani, cu focus mai puternic pe online de vreo trei ani. Am început să fac marketing imediat după facultate (facultate fără vreo legătură - limbi şi literature străine - dacă nu luăm în considerare faptul că pronunţ cu accent enervant toţi termenii culi din marketing, gen brainstorming, target audience etc) la Rompetrol şi apoi am intrat în publicitate unde am făcut planning pe la Headvertising şi McCann.

O vreme am şi fost manager de agenţie de online, la MRM şi acum mă ocup de ce mă pricep: marketing şi online pentru proiecte proprii, agenţii prietene şi clienţi.

§2 Ce hardware folosești?

Stau pe net de pe un MacBook antic cu 2GHz Intel Core 2 Duo, cu carcasă ciobită pe care l-am peticit cu un GelaSkin cu tractoare. Îmi transfer fişierele cu un iPod mini verde de 4G şi tot de la ăsta ascult muzică fie cu nişte Philips EarBuds fie cu mini boxele de la Logitech. Mă chinui dar nu prea îmi iese să fac filme şi fotografii cu un FujiFilm de începători şi un Flip galben (foarte girlie).

În rest, scriu cu Sharpie pe Moleskine verde citron şi vorbesc la un Nokia E63. Şi poate nu e hardware însă e o parte esenţială din viaţă mea - conduc un Volvo C30 Celestial White pe care îl iubesc ca pe ochii din cap.

Dacă aş putea aş bea numai Dr. Pepper şi aş mânca numai Reese' Pieces însă ambele să găsesc greu în România.

§3 Software?

Mac-ul meu rulează un OS X versiunea 10.4.11 - daaaaa, ştiu e vechi şi nu ar fi acelaşi aparat perfect fără: VLC player, Firefox înfrumuseţat cu FF Personas, o versiune de Mac a Office XP, Yahoo Messenger şi NetNewsWire Lite. Mai încalc legea cu un Azureus varianta veche - Vuze asta nou nu mă încânta deloc, şi transfer/sincronizez tot ce se poate cu Dropbox.

Itunes pentru muzică şi VLCpentru filme - uneori QuickTime mai ales pentru trailerele de pe Apple Trailers. Îmi ţin mailurile la Google, documentele tot la ei, blogul pe un Wordpress self-hosted însă analyticele le iau tot de la Google. Nu folosesc clienţi de Twitter şi am legat Twitter de Facebook ca să nu mă stresez îngrozitor cu ambele.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Aş vrea să scriu dintr-un scaun Barcelona alb de Mies van der Rohe, pe un MacBook Pro cu Chrome şi mi-ar plăcea să îl pot conecta la un mini proiector Microvision Pico P. În rest sunt destul de happy cu ce am pentru că reflectă nivelul de inteligenţă digitală la care am ajuns - okay poate nu aparatul foto care e de începători.

Pe viitor aş vrea să avem un sistem decent de plată online şi de livrare şi către România indiferent de cât de departe sau cât de nou e produsul. M-am consolat cu ideea că trăiesc aici şi aştept ca internetul să mă lase să mă simt parte e marelui "sat digital" nu numai prin prietenii virtuale ci prin chestii mai practice.