# «

Bobby Voicu

Bobby Voicu


bobbyvoicu.ro
Publicat: 28 iulie 2010

§1 Cine ești?

Sunt Bobby Voicu (Bogdan Andrei Voicu, deși nimeni nu îmi spune Andrei, iar Bogdan îmi spun foarte puține persoane), am devenit cunoscut ca blogger cu un blog pornit în 2005, am început să fac câte ceva pe internet din 2004, am creat forumul bloggerilor, am avut o emisiune radio despre Internet (Internet Lynx), am fost angajat o perioada la Yahoo!, când încă voiau să intre în România, vorbesc despre comunicare online la diferite evenimente, fac consultanță pentru cei care vor să facă comunicare online.

În timpul liber experimentez chestii pe internet, apoi scriu despre o parte din ele. Despre o mare parte din ele :)

Sunt interesat de comunicare online, de comunități și mecanica lor. De asemenea, îmi place să creez proiecte cu oameni pasionați și foarte interesați de ceea ce fac (monden.info, alomoda.ro). Mi-ar plăcea să pot să "ies" din România la un moment dat, dar e mai greu decât aș vrea, deși unul dintre proiectele mele (rpmGO.com) a fost ales ca "must read auto blog" de Forbes.com, iar RevvNation.com, un joc online cu mașini, are momente când pare că are șanse :)

De ce fac ce fac pe internet? Pentru că îmi place să pot sări dintr-o zonă de interes în alta fără să pierd avantajul experienței adunate în timp. Și pentru că e singura șansă să pot fi, la un moment dat, location independent.

§2 Ce hardware folosești?

Ah. O gramadă, daca stau să mă gândesc: acasă am un desktop vechi de vreo 3 ani, cu un p4 la 3GHz, 4GB RAM, HDD 640GB, două monitoare Acer P223w, un televizor LG LH5000, pe care îl folosesc pentru filme, mai ales - are player încorporat. Mai am doua laptop-uri - un Asus eeePC și un Acer 5810TG - foarte ușoare, pe care le pot căra după mine. Mai am un iPod Touch si un iPad wi-fi (pe care îl folosesc pentru citit cărti și dat pe net, ca să nu îmi mai rup spatele la birou). Birou care vine cu un scaun Markus de la IKEA.

Telefoane: un LG KC780, cu butoane normale, pentru convorbiri zi de zi și pentru SMS-uri, plus un HTC Hero cu Android 2.1 mai ales pentru internet mobil.

Ma joc pe un PS3 când mai apare câte un joc misto, conduc un Mercedes-Benz GLK (foarte important, pentru că ma plimb extrem de mult prin țară și îmi place să conduc).

§3 Software?

Pe toate calculatoarele am Windows 7, mai puțin pe iPod și iPad, evident. Sunt fan al sistemului de operare, nu m-a tentat niciodată cu adevarat să trec la alt OS, deși am folosit vreo doi ani numai Linux.

Am tot încercat să nu fiu legat de un calculator anume, așa că folosesc cât mai mult aplicații în cloud: Google Docs (foarte mult), GMail, Google Calendar, Tasks. În consecință, folosesc mult și Google Chrome (pentru că Firefox devenise mult prea încărcat și greu de folosit). Mai folosesc Google Reader, dar nu pentru citit în mod necesar, ci pentru sincronizarea cu diferiți clienți (FeedDemon pe PC-uri si NewsRack pe iPad)

Pe PC-uri folosesc mult Total Commander, TweetDeck, uTorrent, Bit Defender, Yahoo! Messenger si WinAmp. Ca editor folosesc NotePad++.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Aș vrea să avem internet peste tot, să nu fiu nevoit să mă gândesc la destinații de călătorie și în termeni de "au internet care merge?".

Setup-ul ideal: să pot avea ceva care devine desktop acasă, laptop când e nevoie și tablet în general. Ah, și aș vrea un iPad multi-tasking :)