# «

Andrei Maxim

Andrei Maxim


Software developer la Seesmic, Inc
Publicat: 8 martie 2010

§1 Cine ești?

Sunt Andrei Maxim. Lucrez în special pe zona de web, unde 'weapon of choice' este Ruby on Rails. În prezent sunt software developer la Seesmic, Inc. Când timpul îmi permite, particip şi în organizarea Wurbe.

§2 Ce hardware folosești?

Momentan folosesc doar un MacBook alb din 2008, cu 4 GB de RAM. O perioadă am avut şi un Mac Mini pe post de desktop, dar mă tot loveam de probleme de sincronizare între cele două sisteme, aşa că prefer să am un singur calculator.

Acasă am un monitor Samsung de 22”, la birou am un Acer de 23”. Sincer, prefer Samsung-ul, deşi e mai mic, pentru că are culorile mai vii. Laptop-ul stă în dreapta ecranului, pe un stand Griffin Elevator, iar ca tastatură externă am un Apple Aluminium Keyboard cu fir. Mouse-ul este un Razer DeathAdder. Pentru back-up am un hard disk extern LaCie de 320G.

Recent mi-am luat un iPod Touch, de care sunt încântat pentru că nu mai e nevoie să-mi deschid laptop-ul ca să răspund la mailuri, să verific contul de Twitter sau să trimit nişte mesaje pe IM.

Tot la categoria hardware cred că intră un aparat foto Nikon D40 şi carneţelele negre Moleskine pe care-mi notez ideile sau mai fac schiţe. Prefer versiunile hardcover, de buzunar, fără linii.

§3 Software?

Am Snow Leopard, cu update-urile la zi. Aplicaţiile de UNIX sunt instalate în general cu Homebrew, care mi se pare mai bun decât Fink sau MacPorts.

Pentru că lucrez pe Ruby on Rails, mediul meu de dezvoltare e format din TextMate, Chrome şi Terminal. Ocazional, pornesc şi un Firefox, iar pentru Internet Explorer am o maşină virtuală dedicată.

Prefer să folosesc Mail.app în locul interfeţei web de la Gmail sau NewsFire în loc de Google Reader, în special datorită faptului că nu sunt tot timpul conectat la internet.

Folosesc destul de des Adium şi Skype pentru comunicare, Skitch pentru capturi de ecran sau iPhoto pentru colecţia de poze.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Cu excepţia unui upgrade la un MacBook Pro şi a unui mouse wireless bun, nu ştiu exact ce aş schimba la setup-ul meu. Posibil un Drobo sau un al doilea hard disk extern. Şi, în mod cert, mai puţine fire.