# «

Alin Zăinescu

Alin Zăinescu


antreprenor și om liber
Publicat: 1 septembrie 2010

§1 Cine ești?

Am făcut presă și comunicare de când mă știu. Revista liceului în Câmpina și la București am lucrat la Meridian, Baricada și apoi la Radio România. Ulterior în comunicare politică pentru Uniune Forțelor de Dreapta și Alianța pentru România. Nu o lungă perioadă la Ogilvy & Mather (prin 99) și în educație la Facultatea de Comunicare și Relații Publice de la SNSPA.

Primele încercări de antreprenoriat prin 98 dar am închis în mai puțin de un an. Am reluat în 2002 și am înființat new media agency (acum parte din the group) și Comunicatedepresa.ro acum la NCH.

Acum sunt partener la StatusPimp și mediaIQ și nu o să mă opresc aici :)

§2 Ce hardware folosești?

La biroul de acasă am un iMac de 27 și la birou un MacBook de 13.3. Prefer să lucrez mai mult de acasă așa că piesa de rezistență este acasă.

Dacă plec de acasă am în geantă un PowerBook de 15 și mai nou și un iPad. Dacă nu greșesc cred că este ultimul model scos pe piață înainte de intra cu procesoare de la Intel.

Sunt destul de atașat de produsele Apple și o parte din serviciile lor așa că pentru telefon am optat de peste 2 ani pentru iPhone dar sincer mai duc dorul vremurilor când aveam Nokia 6310i.

Acasă am și un MSI Wind Box DE220 Intel Atom D510 cu Ubuntu pe care îl folosesc pe post de media center cu iPhone pe post de telecomandă. Din când în când mai folosesc și un TViX și mă declar destul de mulțumit chiar dacă este un model ceva mai vechi.

Muzică ascult la TV via mediacenter sau folosesc colecția de iPod-uri conectate la un dock de la JBL. Cel mai atașat sunt de iPod-ul ediție specială U2.

Cred că la categoria hardware pot să trec și bicicleta Treck și espressorul Francis Francis X1 de la illy. Totul se completează cu ceștile de colecție de la illy și un espressor Cubetto la birou.

Să trecem pe listă și un Canon 40D plus lentilele de 17-85, 50 și 70-200 și mai nou un Holga pe film de 120.

§3 Software?

Mac OS X și Ubuntu pentru media center.

Ascult muzică online cu Last.fm și Grooveshark și pentru foto am de ceva ani abonament la flickr.

Sunt mulțumit cu Chrome și de ceva vreme folosesc cam tot ce oferă Google pe zona de productivitate: docs, gmail, analitycs, calendar.

Încerc uneori să fiu mai organizat cu Things, Evernote și Dropbox dar tot LaCie Network și Moleskine mă ajută parcă mai tare.

Uneori mai deschid Adium pentru chat și încerc să îmi organizez pozele cu Aperture. Tweetie pentru dozele zilnice de twitter și internet banking de la ing și citi să primesc bani.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Visez la ziua în care firele sunt deja istorie. În rest totul este ok dacă dimineața pe fereastră văd un parc. De preferat Cișmigiul. Asta pentru acum.