# «

Alex Pătrașcu

Alex Pătrașcu


Interaction Designer
Publicat: 29 ianuarie 2012

§1 Cine ești?

Sunt Alex Pătrașcu și fac design, în cea mai mare parte pentru web.

Sunt născut și crescut în Sfântu Gheorghe, Covasna. Am lucrat prin Brașov și București, iar acum doi ani m-am mutat în Antwerp, Belgia.

Am început să mă dau pe internet prin 1996 cu modemuri de 9600bps, linii închiriate și multă bătaie de cap.

În 1998 am primit un Photoshop în brațe de la un prieten care avea nevoie de un site pentru o rețea educațională inter-școlară în județul Covasna.

M-a fascinat atât de mult încât după câteva zile nu mai vroiam să aud de nimic altceva pe calculatoare. În afară de Quake. Și Red Alert.

Profesional fac asta din 2000 și nu cred că o să mă plictisesc vreodată.

§2 Ce hardware folosești?

Ca produs de bază am un MacBook Pro 15" cu i7, SSD 256GB, 8GB RAM, ecran anti-reflectiv, OS X Lion, la care am adăugat un HDD extern de format mic Samsung de 1TB pentru stocare, un mouse Razer Lachesis, un mouse pad de la Steelseries, o tastatură Apple Wireless, un Magic Trackpad și o tabletă Wacom Bamboo, toate atașate la un Apple Cinema Display de 27".

În general folosesc căștile stock de la iPhone, dar la nevoie am un sistem audio Logitech THX 2.1 pentru toate plăcerile auditive din sfera drum'n'bass, dubstep, electro și alte cele.

Am și un Mac Pro pe care îl folosesc mai rar cu 2x Intel Xeon, 8GB RAM, vreo 6 HDD-uri, două plăci video nVidia și un MacBook Air 13" mid-2011 pentru când călătoresc sau când scriu CSS-uri din pat.

Pentru gaming am un i7, 6GB RAM, 64GB SSD, 1TB HDD, AȚI Radeon 5970, 24" Dell display, mouse Razer Copperhead, Logitech Illuminated Keyboard, totul pe un Windows 7 Ultimate.

În rest, un iPad 2 alb, un iPhone 4 negru de care nu mă despart niciodată, Airport Extreme și două laptopuri cu Win7. La capitolul foto mă joc cu un EOS 400D.

§3 Software?

În mod regulat am deschise Photoshop CS5, Illustrator CS5, Espresso 2, iTunes, Spparow, Google Chrome, Mozilla Firefox, Fontcase 2, Adium, HipChat, Skype, Twitter for Mac și câteva ferestre de Terminal. Mai folosesc și iA Writer, Cyberduck, VLC, Coda, Flash și After Effects pentru a explica interacțiuni developerilor și Oracle Virtual Box cu Windows XP pentru testing, plus Fireworks sau Pixelmator pentru chestii la care Photoshop-ul e repetent.

Alte aplicații mici și cool fără de care mi-ar fi foarte greu sunt CloudApp Pro cu care testez layouturi pe iOS și Dropbox cu o grămadă de spațiu unde am sincronizat mai tot ce ține de work.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Un SSD mai mare, un 5D Mark II, un Apple TV și în materie de software aș vrea de la Adobe o integrare mai bună între aplicații și un sistem de lucru vectorial mai bun în Photoshop sau un Fireworks cu o interfață mai spre Photoshop/Illustrator.