# «

Alex Morega

Alex Morega


Python Web hacker, apprentice community organizer
Publicat: 13 martie 2012

§1 Cine ești?

Sunt programator de multe feluri, în special web, și lucrez de câțiva ani la Eau de Web. În timpul liber programez mai departe, la multe idei, dintre care prea puține văd lumina zilei. Mai ajut la cursuri și evenimente ROSEdu și la wurbe. Mă deranjează rău de tot când văd oameni care își pierd timpul din cauza software-ului făcut prost.

§2 Ce hardware folosești?

La birou am un MacBook Pro (late 2011) cu SSD și monitor Dell 27", pentru că pixelii nu sunt niciodată de prisos. Acasă un Mac mini. Telefon HTC Desire pentru internet oriunde, pentru trimis mail-uri să-mi aduc aminte de lucruri, și pentru hărți excelente de la OpenStreetMap. Mai nou am o bicicletă pliabilă cu care merg la birou.

§3 Software?

Îmi împart timpul între MacVim, Terminal, Chrome și Mail – sunt suficiente pentru treburile de zi cu zi. Acorn pentru editat imagini, VMware pentru cross-browser testing, și diverse unelte instalate cu Homebrew, de la ack la wget. Toate proiectele stau în repository-uri git iar git-sh și contul de github sunt indispensabile.

Pentru comunicații instante folosesec weechat, deschis în tmux pe un server, cu bitlbee pentru gtalk și yahoo messenger. Am constatat cu bucurie că pot să trăiesc ore întregi fără e-mail, așa că nu îmi bâzâie nimic la mesaje noi, verific eu inbox-ul din când în când, și îl țin aproape de zero mesaje necitite.

Am un folder versionat cu git, plin cu fișiere text, într-o dezordine studiată, unde sunt todo-uri, calendarul, diverse notițe, idei și proiecte în lucru. Nu mă înțeleg cu aplicații de task management, și îmi e incomod să folosesc creionul și hârtia (oricât de cool mi se par), așa că mă organizez în Vim.

Mai lucrează pentru mine o menajerie de script-uri diverse, printre care unul de backup, unde folosesc bup.

§4 Care ar fi set-up-ul ideal? Ce-ai vrea să rezerve viitorul?

Un MacBook Air mai puternic, cam la nivelul MacBook Pro de astăzi, să pot să am un singur calculator. Servicii online care îți respectă intimitatea și nu îți acaparează datele. Un concurent serios pentru Apple. Ochelari cu heads-up display.